Bli en del av dette spennende miljøprosjektet!

 

Vi i Puer Fons er avhengig av naturen, øya Chios og dens uerstattelige trær. Uten mastihatrærne som finnes på øya, så hadde vi heller ikke hatt mulighet til å produsere og selge fantastiske produkter som inneholder Mastiha. Derfor ønsker vi også å gi noe tilbake til øya.

 

Chios er den femte største av alle de greske øyene, men er ikke, og har aldri vært økonomisk avhengig av turisme på samme måte som de andre greske øyene. Grunnen til øyas økonomiske selvstendighet er fordi store deler av øyas befolkning er sysselsatt og økonomisk ivaretatt av øyas utvinning og produksjon av Mastiha.

 

Men, arbeidet med mastihatrærne, er både krevende og kostbart. Flere av øyas trær står uberørte og fruktesløse, og ingen får utbytte av den uerstattelige mastihasevjen. 

 

Heldigvis finnes det mennesker som Lenia Ziglaki. I 2018 bestemte hun seg for å kaste karrieren sin som arkitekt på hylla, for å sette i gang landbruket på et av hennes familieeide mastihaområder. Ikke lenge etter overlot også andre mennesker rundt dem sine områder som lå øde. Lenia beskriver på nettsiden sin at disse menneskene beskriver at de opplever en helt egen, ubeskrivelig følelse av å se at trærne deres blir tatt vare på og er velstelte og fruktbare.

 

For å opprettholde arbeidet og produksjonen av Mastiha, har hun nå satt i gang et prosjekt hvor man kan bidra økonomisk og adoptere mastihatrær. Og vi i Puer Fons er så heldige at vi også får være en del av dette prosjektet. På denne måten er vi med på å bevare og helt unike mastihatrærne.

 

 

Bli formidler hos oss og du vil du få utdelt og få adoptere ditt helt eget Mastihatre!

 

 

Jobber du hardt og godt, og oppfyller de kriteriene som vi stadig setter i Puer Fons, så har du også muligheten til å være en av de heldige som drar på vår årlige tur til Chios, og i tillegg til et fantastisk opplegg på øya, vil du også få muligheten til å besøke ditt eget Mastihatre.

 

Ønsker du å lese mer om dette flotte prosjektet, Lenia og mastihatrærne:

 

https://www.adoptchiosmastihatree.gr/