Ofte stilte spørsmål

Mastika, som den gjerne kalles på norsk, er en lysegul harpiks eller sevje som utvinnes på den greske øya Chios. Mastika har blitt brukt i århundrer av befolkningen på øya, og i senere tid også blant mennesker over hele kloden, som et supplement for både helse og skjønnhet.

Hyaluronsyre er først og fremst kjent for sine enorme fuktgivende egenskaper. Ingrediensen kan sammenlignes med en svamp, og den kan binde opptil tusen ganger sin egen vekt i vann. Hyaluronsyren finnes naturlig i kroppen, men det er store forskjeller på mengden som finnes hos en nyfødt og mengden som finnes i huden til en voksen person. Innholdet av hyaluronsyre i huden din avtar med alderen, og dette svekker også hudens evne til å holde på fuktigheten. Dette tapet kan kompenseres ved å bruke et hudpleieprodukt som inneholder hyaluronsyre, slik at hudens fuktighetsnivå kan balanseres. Mangel av hyaluronsyre i huden gjør at den har det vanskeligere for å holde på fukten og det kan også gjøre at fibrene i huden strekkes og det oppstår rynker og fine linjer. Når disse fibrene først har blitt strukket, kan det også være vanskelig å reversere prosessen. Nettopp derfor bør man alltid sørge for at huden har nok fuktighet. Når du først begynner å tilføre hyaluronsyre i hudpleien, så vil det hjelpe masse nesten uansett hvilken type hud du har.

Hvis et næringsmiddel, for eksempel et kosttilskudd, inneholder ingredienser som stammer fra et av følgende allergener, skal disse være tydelig merket på etiketten. Allergener er alltid merket med fet skrift i ingredienslista. Sjekk alltid ingredienslista dersom du har allergier. Der er alltid alle ingredienser som inngår i et produkt, oppført. Dersom du er usikker anbefaler vi at du spør fagpersonell om råd før du bruker et næringsmiddel.

Ja, våre hudpleieprodukter er dermatologisk testet. For å bekrefte sikkerheten blir det endelige produktet og den endelige formelen til et kosmetiske produkt alltid testet på menneskehud under kontroll av dermatologiske eksperter. Målet med å ta en slik test er først og fremst å oppdage tidlig hudirritasjon og/eller eksisterende allergisk sensibilisering for teststoffer. Kun produkter som består testen, regnes for å være sikre å bruke, og produseres og selges hos Puer Fons.

Nei. Våre produkter er ikke blitt testet på dyr.

Kliniske studier eller forskning som spesifikt retter seg mot gravide eller ammende mødre og diende barn, er ikke utført. Det er ikke moralsk forsvarlig å teste produkter på gravide og ammende og utsette dem for unødig risiko. Man er derfor forsiktig med anbefalinger på dette området. Hvis du er gravid eller ammer og ønsker å bruke kosmetiske produkter eller kosttilskudd, anbefaler vi derfor at du forhører deg med jordmor eller lege.

Vi anbefaler ikke å overskride den anbefalte daglige dosen eller det anbefalte daglige referanseinntaket av verken vitaminer eller mineraler. Overskudd av fettløselige vitaminer (vitamin A, D, E og K) lagres i kroppens fettvev. Vannløselige vitaminer (vitamin B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12, C) følger normalt sett med urinen ut av kroppen ved overskudd. Et kosttilskudd bør ikke brukes som et alternativ til et variert kosthold, kun som et supplement til variert god kost. Er du usikker på om du skal ta et kosttilskudd, anbefaler vi at du spør fagpersonell om informasjon før bruk. Det gjelder hovedsakelig dersom du bruker medisiner, er gravid eller er ammende.

Dersom du har hudsykdommer, er allergisk eller har svært sensitiv hud, kan det være en fordel å prøve ut hudpleieprodukter på en forsiktig måte. Dette kan du gjøre ved å prøve deg fram med å smøre en liten mengde hudpleieprodukt på innsiden av albuen, bak øret eller andre steder hvor du har tynn hud. Gjør dette et par ganger om dagen over en ukes tid. Dersom det ikke oppstår irritasjoner, kan du fortsette med å prøve produktet i ansiktet eller på større områder av kroppen. Allergiske reaksjoner i huden kan vise seg som rødhet, hevelser, kløe eller svie. Opplever du dette, bør du slutte å bruke produktene.

Alle etikettene innehar en ingrediensliste som informerer om innholdet i det aktuelle produktet. Du finner også informasjon om ingrediensene i de ulike produktene på vår nettside. Merk deg at innholdet for et produkt, kan endres, og at det alltid vil være informasjonen du finner på etiketten på det respektive produktet som er gjeldende.